Saturday, June 2, 2012

batch 7 THE END

assalamualaikum wbt dan selamat pagi buat semua.



Batch 7. the End.

semua cerita telah tamat buat kami di zaman asasi. Asasi Sains Pertanian, Universiti Putra Malaysia. memang kalau nak cerita tentang kenangan, banyak sangat yang boleh diceritakan. cerita tentang bercucuk tanam, cerita tentang pergi Unit Ternakan tengok lembu, kambing, rusa la, kuda la. lepas tu pergi petak sawah untuk tanam padi.

semua tu kenangan. kenangan menjadi pelajar Asasi Sains Pertanian. aku berani bet, dekat asasi lain mahupun matrik lain, takde buat benda-benda macam yang kitorang buat. semua aktiviti ladang tu, hanya terdapat dekat asasi UPM je. *gaya nak riak je aku cakap. haha*

yang paling best, ada kuliah yang pergi Shah Alam, ada yang pergi Kuala Kubu Baru, ada yang pergi kilang coklat, Ladang Orkid dan sebagainya untuk buat amali pertanian dekat situ. walaupun membuat cash flow adalah benda yang paling mengantukkan sekali (eh?), tapi semua itu adalah kenangan.

ye la, kenangan buat syarikat sendiri. kenangan buat jenama dan produk sendiri. and again, semua tu hanya terdapat di Asasi Sains Pertanian, UPM sahaja. orang selalu pandang pelik bila dengar perkataan 'Pertanian' ooo, kamon. semua itu hanya nama sahaja. tak bermakna kau belajar di Asasi Sains Pertanian, kau akan menjadi petani. kau boleh je persue ke bidang-bidang lain.

by the way, teruk sangat ke jadi petani? aku rasa okay je.

setiap pelajar yang pernah menjadi (sedang atau bakal menjadi!) pelajar asasi UPM, mesti ada kenangan dia yang tersendiri. kalau takde tu, memang nampak la pembohongnya! untuk batch 7, kita pun telah buat banyak aktiviti bersama-sama seperti



Kunjungan Kasih Mesra.


Apple Day.


Family Day ASPer.


MUET.


Asper Gala Dinner 

dan semestinya banyak lagi. and poster-poster di atas ini telah dibuat sendiri oleh unit Exco Publisiti iaitu Naqi. aku rasa semua poster yang Naqi buat sangat lawa dan flawless. terima kasih jugak buat Najiy dan juga Haiza sebab menjadi ketua Exco Publisiti yang baik. again, last one, thanks to Nisa (photographer) yang gigih mengambil gambar sana sini untuk setiap event yang berlangsung. aku mintak maaf kalau ada entry yang agak kurang. aku pun bukanlah penulis yang baik. 

last.


Hicom. a really special thanks to you guys. 

diharap pelajar-pelajar ASPER Batch 7 mendapat keputusan sem 3 dengan cemerlang dan dapat menyambungkan pelajaran dalam bidang yang korang semua mohon. till then. 

entry selepas ini, akan dikendalikan oleh All Gen batch 8. 

selamat tinggal asasi!!!!!!!!!!!!!!!!! assalamualaikum wbt dan tamat. :)

7 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

owhh ni laa bdk2 asasi pertanian UPM tu...

Anonymous said...

Peh, teringat pakcik "no point". Gen-4.

Anonymous said...

you love this? UCyHVqFT [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/]gucci shop online[/URL] with confident JRKHWald [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ ] http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ [/URL]

Anonymous said...

you must read ZybLKpyK [URL=http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/]aaa replica[/URL] to your friends uYtCKNUO [URL=http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/ ] http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

you will like XuEzEKYe [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]designer bags for less[/URL] with confident BVrpMcpO [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

click JsrACZqF [URL=http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/]best designer handbags[/URL] online shopping BCvysfKd [URL=http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/ ] http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

click QEYeeBat [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]replica designer handbags[/URL] for promotion code SZYkLbYG [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]